Ik ben Anouk, 44 jaar oud, en woon samen met mijn partner en onze 3 kinderen (7, 10 en 12 jaar).
Wat kinderen en jongeren, alsook hun sociale netwerk mij hebben geleerd is hoe belangrijk het is om ‘klein’ te kijken en je te blijven verwonderen in het leven.
Opvoeden is hard werken, het geeft je echter ook de meest dierbare momenten!
Ik heb de nodige levenservaring alsook brede werkervaring met verschillende doelgroepen (cognitieve, sociaal/emotionele, lichamelijke beperkingen) in verschillende leeftijden.
Na een opleiding tot HBO-Verpleegkunde, ben ik in 2000 afgestudeerd als orthopedagoog aan de Universiteit van Utrecht. Tijdens mijn studie heb ik als begeleidster op kind- en jeugdgroepen gewerkt. Al snel merkte ik dat mijn hart lag bij deze doelgroep. Daarna ben ik verbonden geweest aan het UMC als onderzoekscoördinator van een traject bij kinderen met autisme.
Sinds 2003 heb ik als orthopedagoog bij verschillende organisaties gewerkt (o.a. op de kliniek en polikliniek van GGZ Herlaarhof, Stichting de Opbouw, Zonnehuizen en Philadelphia).
Mijn specialisatie is kind en jeugd, alsook kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking.
Het samen creëren van een veilige, positieve en creatieve omgeving vind ik een belangrijk uitgangspunt.
Bij praktijk KiK ondersteun ik kinderen en jongeren in het bewust worden van hun eigen proces van vallen en opstaan. Ze laten ervaren dat ze (weer) zelf de regie kunnen pakken en hiermee veerkracht kunnen ontwikkelen.
Hoe? Door op een laagdrempelige manier met ze in gesprek te gaan, een spelvorm in te zetten of door middel van bewegen en sporten. Samen uitzoeken wat voor dat specifieke kind/jongere werkt waardoor hij/zij zichzelf (beter) leert kennen.
Door het accent te leggen op het ‘doen’, krijgen ze positieve ervaringen, waardoor ze ook meer het vertrouwen krijgen dat ze zich verder kunnen ontwikkelen.